Apátsági Rege Cukrászda

TIHANYI APÁTSÁG

R E G E  G A L É R I A

anno1961

„Isten létbe hívta az embert és feladatul adta neki, hogy művész legyen. A művészi alkotásban bizonyul leginkább Isten képmásának az ember. Feladatát elsősorban azáltal valósítja meg, hogy saját emberségének csodálatos anyagát formálja, továbbá a körülötte lévő világot is alkotó módon uralja. Az „isteni Művész” szeretettel közeledik a művész ember felé, s ad neki egy szikrát isteni bölcsességéből, amikor arra hívja, hogy legyen részese teremtő erejének.”

II. János Pál pápa

1961 júniusában az egykori gazdasági udvar helyén megnyílt a Rege Presszó és meghitt hangulatú belső terme már a kezdetektől fogva különböző kultúrális programoknak, valamint kiállításoknak adott helyet, hiszen az akkori vezetőség nem titkolt szándéka az volt, hogy a presszó művészek találkozóhelye lehessen.

A vezetőség ugyan változott, de a minőségi rendezvények és a kultúra iránti elköteleződés nem, így ezt a hagyományt szerettük volna továbbvinni, s egyúttal felpezsdíteni Tihany kultúrális életét, mely az évek során sajnos némileg háttérbe szorult. Hisszük, hogy a környezeti értékek színvonalas programokkal való párosítása Tihanyt nem csak a Balaton, hanem egész Magyarország elsőrangú desztinációjává teheti.

Célunk, mindamellett, hogy az idelátogatóknak egész évben plusz élményt nyújtsunk, egy olyan helyszín megteremtése, ahol a helyi közönség is megtalálja a számára izgalmas eseményeket, s ezáltal új közösségek összekovácsolásának támogatása.

Igyekszünk minden korosztálynak érdekes témákat és műveket összeválogani, így bízunk benne, hogy a következő kiállításanik valamelyike felkelti a Te érdeklődésedet is!

Bittman Szilárd

üzemeltető

Az Apátsági Rege Cukrászda üzemeltetőjeként célom a régi értékek és hagyományok megőrzése modern köntösbe öltöztetve. Szeretném, ha Tihany újra a balatoni kultúrális élet egyik központja lehetne és ennek egyik kiváló lehetősége a Rege Galéria működésének fenntartása és egyre magasabb színvonalra emelése. Nagyon örülnék, ha hozzá tudnánk járulni a művészet és kultúra megszerettetéséhez a fiatalok körben is.

Barkó Gábor Ágoston OSB

a Tihanyi Bencés Apátsági Múzeum igazgatója

Örömmel tölt el, hogy bár a cukrászda és ezzel együtt a galéria kikerült az Apátság irányítása alól, nem kell aggódnom a megteremtett értékek feledésbe merülése miatt.

Szoros együttműködésben tervezzük a jövőt és mindig boldogan vállalom a megnyitókon való részvételt.

Jó látni, hogy mennyi tehetséges művésznek adhatunk lehetőséget, hogy megmutassák magukat, engem mindig lenyűgöznek az alkotásaik.

Profi fotósként és az Olympus Magyarország nagyköveteként fontosnak tartom, hogy lehetőséget teremtsek a tehetséges művészek bemutatkozására.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy egy ilyen nagy multú helyszín és galéria engem kért fel a kurátori pozícióra.

Úgy érzem, ennél jobb helyet nem is találhattam volna arra, hogy a lehető legsokszínűbb közönségnek, a legváltozatosabb műveket mutathassam meg.

IMG_5530.jpg

Minden rendezvényszervező álma egy olyan patinás helyen dolgozni, mint az Apátsági Rege Cukrászda.  Külön öröm számomra, hogy megtiszteltek a cukrászda teljeskörű rendezvényszervezésével, hiszen kiváló lehetőség a sokrétű tapasztalat-szerzésre és fejlődésre.

Fantasztikus csapat állt össze és folyamatosan azon dolgozunk, hogy a Rege Galéria hozzá méltó hírnevet kapjon országszerte. Büszke vagyok, hogy ehhez én is hozzájárulhatok.

Bánhalmi Norbert

kurátor, fotóművész

Nagy Vivien

rendezvényszervező

 

A SAMSUNG THE FRAME 
és a
BALATONI KULTÚRHANG bemutatja:

Rege 60. digitális fotókiállítás

2021.06.01. - 201.06.24.

E képek és képzeletünk fúziója visszarepít Minket az időben. Újra ott lehetünk ezen a szépséges és egyedi helyen, kávézhatunk az akkori nagy művészekkel, mint Tolnai Klári és Latinovics Zoltán, beleshetünk a kulisszák mögé és lenézhetünk a világ egyik legszebb panorámájára mely egyedülállóan változatlan a maga tiszteletet parancsoló lágyságával. 

gallery_edited.jpg
Kónya Péter - Szemek A Nagyvilágból - fotókiállítás

Szemek A Nagyvilágból

Kónya Péter fotókiállítása

2021.04.30. - 2021.05.28.

Már gyermekkoromban foglalkoztattak a távoli, számomra ismeretlen helyek, melynek mozgató rugója a kulturális sokszínűség megismerése volt. Két uticél lebegett a szemem előtt, amelyek a bakancslistámra is felkerültek : Tibet és Peru. Talán nem véletlen, hogy az égiek e két helyet a világ két legtávolabbi pontjára pottyantották le, így nem volt kérdés, hogy egyetlen út alkalmával nem tudom valóra váltani álmaimat. Ahogy lenni szokott a két utazást követte egy harmadik, egy negyedik, mígnem függőség nyomait véltem magamon felfedezni. A kultúrák megismerése iránti éhségemet fokozta az is, hogy egyre jobban érdekelt a vidéki emberek élete.

Színek a Te otthonodban

Koreny Dóra festménykiállítása

2020.10.17. - 2020.11.12.

Sokan megkérdezik, miért pont állatokat festek? Nekem a kezdetektől az volt a fontos, hogy olyan képeket alkossak, amit én magam is szívesen kiakasztanék az otthonomba. Az állatok és mellettük a természeti képek pedig számomra nyugalmat és békét árasztanak. Különösen szeretek élőlényeket festeni, főleg a szemük miatt.

 

Ettől kelnek igazán életre a képek.

Sári varázslatos világa

Bernát Sára festménykiállítása

2020.09.12. - 2020.10.15.

Kilencedikes gimnazista voltam. Az élet a saját megszokott medrében folyt:  3-ig suli, ebéd, zeneiskola, rohanás edzésre. Vacsora után tanulás, kis fuvola-gyakorlás.  Villanyoltás után pedig a „titkos szerelem”:  Leiner Laura olvasás. Kerek volt a világ.  

Egy nap azonban minden megváltozott…

Most vagy Soha

fotókiállítás

2020.07.24. - 2020.09.06.

Keserédes világhangulatban indult a Most vagy Soha fotópályázat. Hullámzott bennünk a kétségbeesés és a lelkesedés, az aggódással teli reménykedés…

Volt, aki mindennapi életünk most meztelen utcáinak, kihalt tereinek eddig soha nem látott, nélkülünk kongó színpadát örökítette meg, s volt, akit fényképalbumai rejtett kincsei közé zárt a világ, s onnan küldte el eddig talán még számára is ismeretlen emlékeit.

Közel ezerháromszáz pályázat érkezett.

Rege Galeria logo

Kiállításszervezés / Kurátor: 


Bánhalmi Norbert - fotóművész

Rendezvényszervezés: 


Nagy Vivienn - esküvő -és rendezvényszervező

Marketing stratégiai partnerünk:

HIPStudio Kommunikációs Ügynökség

  

  • Rege Galéria instagram oldala
  • Rege Galéria facebook oldala