top of page

aug. 14., Szo

|

Tihany

Te is lehetsz - Fotókiállítás és beszélgetés az operai balettképzés műhelytitkairól

„Te is lehetsz” címmel Bánhalmi Norbert az Opera balettnövendékeiről készített fotóiból nyílik egynapos digitális pop-up kiállítást, ahol Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója mesél a balettképzés műhelytitkairól az érdeklődőknek.

A regisztráció lehetőségét lezártuk
Egyéb rendezvényeink
Te is lehetsz - Fotókiállítás és beszélgetés az operai balettképzés műhelytitkairól

Időpont és helyszín:

2021. aug. 14. 10:00 – 12:00

Tihany, Tihany, Kossuth Lajos u. 22, 8237 Hungary

Regisztrált vendégek:

Az esemény bemutatása:

 A kiállítás felvezetéseként a neves fotóművész Solymosi Tamás balettművésszel, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójával beszélget.

2021. augusztus 14-én 10:00 órakor a Tihanyi Bencés Apátság Rege Galériában. 

Bánhalmi Norbert fotóművész, a Tihanyi Apátság Rege Galériájának kurátora szakmai munkáját a táncmozdulatok majd egy évtizede inspirálják. Évekig kísérte nyomon és dokumentálta a nemzetközileg is elismert ExperiDance Tánctársulat működését, majd ezt követően New Yorkban dolgozott, ahol  ugyancsak több éven át dolgozott egyik projektjén a Broadway fiatal táncosaival és balettművészeivel.

Ezt követően született meg az ötlet Solymosi Tamással, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójaként 2016-ban indította el Magyar Nemzeti Balettintézet néven a Magyar Állami Operaház önálló balettképzését, hogy az intézmény növendékeire helyezve a figyelmet mutassák be, a balett több mint tánc: életérzés, életforma, ami által a művészetük a hétköznapjaikat is meghatározza. Ennek szépségeit, az ebben rejlő lehetőségeket kívánja megragadni a fotósorozat, és az ahhoz kapcsolódó beszélgetés is.

A „Te is lehetsz” kiállítás és beszélgetés része a Rege Galéria 2021. augusztus 2. és szeptember 12. között látható, „The Frame” című digitális fotóművészeti kiállításának, amely öt eltérő látásmóddal és érdeklődési körrel rendelkező, elismert művész alkotásait mutatja be.

Esemény megosztása

bottom of page