aug. 14., Szo | Tihany

Te is lehetsz - Fotókiállítás és beszélgetés az operai balettképzés műhelytitkairól

„Te is lehetsz” címmel Bánhalmi Norbert az Opera balettnövendékeiről készített fotóiból nyílik egynapos digitális pop-up kiállítást, ahol Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója mesél a balettképzés műhelytitkairól az érdeklődőknek.
A regisztráció lehetőségét lezártuk
Te is lehetsz - Fotókiállítás és beszélgetés az operai balettképzés műhelytitkairól

Időpont és helyszín:

aug. 14. 10:00 – 12:00
Tihany, Tihany, Kossuth Lajos u. 22, 8237 Hungary

Az esemény bemutatása:

 A kiállítás felvezetéseként a neves fotóművész Solymosi Tamás balettművésszel, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójával beszélget.

2021. augusztus 14-én 10:00 órakor a Tihanyi Bencés Apátság Rege Galériában. 

Bánhalmi Norbert fotóművész, a Tihanyi Apátság Rege Galériájának kurátora szakmai munkáját a táncmozdulatok majd egy évtizede inspirálják. Évekig kísérte nyomon és dokumentálta a nemzetközileg is elismert ExperiDance Tánctársulat működését, majd ezt követően New Yorkban dolgozott, ahol  ugyancsak több éven át dolgozott egyik projektjén a Broadway fiatal táncosaival és balettművészeivel.

Ezt követően született meg az ötlet Solymosi Tamással, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójaként 2016-ban indította el Magyar Nemzeti Balettintézet néven a Magyar Állami Operaház önálló balettképzését, hogy az intézmény növendékeire helyezve a figyelmet mutassák be, a balett több mint tánc: életérzés, életforma, ami által a művészetük a hétköznapjaikat is meghatározza. Ennek szépségeit, az ebben rejlő lehetőségeket kívánja megragadni a fotósorozat, és az ahhoz kapcsolódó beszélgetés is.

A „Te is lehetsz” kiállítás és beszélgetés része a Rege Galéria 2021. augusztus 2. és szeptember 12. között látható, „The Frame” című digitális fotóművészeti kiállításának, amely öt eltérő látásmóddal és érdeklődési körrel rendelkező, elismert művész alkotásait mutatja be.

A regisztráció lehetőségét lezártuk

Esemény megosztása